This text is replaced by the Flash movie.
Varieer en eet meer
Groenten, zowel vers als verwerkt, zitten boordevol vezels, vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen.
Ze leveren weinig energie, en zijn tegelijkertijd rijk aan nutriënten. Veel mensen blijken te denken dat verwerkte groenten, zoals groenten in glas, minder gezond zijn dan verse groenten. Ten onrechte! Uit onderzoek is gebleken dat ook verwerkte groenten (pot, blik, diepvries) boordevol waardevolle voedingsstoffen zitten. Dit wordt onderschreven door het feit dat ook het Voedingscentrum de verwerkte groenten tot de ‘voorkeursproducten’ rekent.
Door hun productkenmerken (snel, makkelijk, altijd verkrijgbaar) kunnen verwerkte groenten dus een bijdrage leveren aan het verhogen van de groenteconsumptie én aan variatie.
Snelkeuze
Groenten
NutriŽnten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy