This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Zuurkoolovenschotel met appel en shoarmavlees
Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd : 20 minuten
Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten
2 eetlepels vloeibaar bakvet
300 gram shoarmavlees
600 gram aardappelen
2 zure appels, in stukjes gesneden.
600 gram wijnzuurkool (pot)
50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Schil de aardappelen, kook ze goed gaar en maak op uw eigen wijze aardappelpuree.
• Bak ondertussen het shoarmavlees in het vloeibare vet gaar.
• Voeg als het vlees bijna gaar is de in stukjes gesneden appel toe en laat deze even meebakken.
• Spoel eventueel de zuurkool met water om het ergste zuur te verwijderen.
• Verdeel het vlees/ appelmengsel over de bodem van een ovenschaal.
• Schep daarop de zuurkool en daarop de aardappelpuree.
• Strooi de kaas hierover en bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven in 30 min.

Voedingswaarde per persoon
470 kilocalorieen
21 gram eiwit
38 gram koolhydraten
11 gram verzadigd vet
15 gram enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet.
11 gram voedingsvezels
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy