This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Groentesalade uit de wok
Bijgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd : 7 min.
Bereidingstijd : 7 min.

Ingrediënten
1 spaanse (rode) ui
4 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
250 gram groene asperges
180 gram peultjes (pot)
300 gram broccoli
2 eetlepels olie
4 eetlepels zwarte bonensaus
Fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
• Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Snijd de lente-uitjes fijn.
• snij de broccoli in roosjes (de stelen in plakjes).
• Verhit de olie in de wok en voeg de ui, de helft van de lente-uitjes en de knoflook toe. Roerbak dit 1 minuut op hoog vuur.
• Voeg de asperges en de broccoli toe en roerbak nog 1 minuut.
• Voeg de peultjes toe en roerbak deze enkele minuten mee.
• Voeg na 2 minuten de zwarte bonensaus toe, eventueel met 2 eetlepels water.
• Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en de peterselie en dien gelijk op.

Voedingswaarde per persoon
120 kilocalorieën
4 gram eiwit
6 gram koolhydraten
1 gram verzadigd vet
8 gram enkelvoudig en meervoudigd onverzadigd vet
4 gram voedingsvezels

Tips
• U kunt ook andere groentecombinaties toepassen in dit gerecht. Bv. de asperges vervangen door groene paprika, de peultjes door haricot verts.
• Naar wens kan op het laatste moment wat kleingesneden feta of geitenkaas worden toegevoegd. Let op : dit maakt het gerecht wat vetter
• Met een stuk stokbrood kan de salade ook dienen als lunchgerecht
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy