This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Snelle ovenschotel met haricots verts en kip
Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd
Voorbereidingstijd : 10 minuten
Oventijd : 30 minuten

Ingrediënten
1 grote en 1 kleine pot haricots verts of sperziebonen
300 g kipfilet, in blokjes of reepjes
600 g voorgekookte krieltjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mosterd
scheutje halfvolle melk
Provençaalse kruiden
peper en zout
eventueel 50 g geraspte pittige 20+ kaas

Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 200 C.
• Laat de haricots verts of de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
• Meng de kipfilet met de olijfolie, de provencaalse kruiden, peper en zout.
• Vermeng de zure room met de mosterd en verdun met de melk tot een dunne saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.
• Meng in een ovenschaal de haricots verts of sperziebonen, de krieltjes, de kipfilet en de mosterdsaus.
• Bestrooi eventueel met de geraspte kaas.
• Bak de ovenschotel in de oven gaar in ca. 30 minuten

Voedingswaarde per persoon (ongeveer)
350 kCal.
30 gram eiwit
35 gram koolhydraten
3 gram verzadigd vet ;
7 gram enkelvoudig en meervoudigd verzadigd vet
10 gram voedingsvezel

Tips
In plaats van kipfilet kunt u ook blokjes vis gebruiken, bv. pangasias- of tilapiafilet
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy