This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Stoofschotel van witte bonen en rundvlees

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd : 30 minuten
Bereidingstijd : 2 ½ uur (kan dag van tevoren worden gemaakt)


Ingrediënten
400- 500 gram runderlappen, in blokjes gesneden
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote ui, grof gesnipperd
1 winterwortel, in blokjes
1 prei, in ringen
1 rode of groene paprika, in halve reepjes
1 glas droge witte wijn, eventueel te vervangen door extra bouillon
Kippen- of groentebouillon (van een blokje)
Zout en peper
3 eetlepels vloeibare margarine

Bereidingswijze
• Verhit de olie in een stevige braadpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht.
• Bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper. Giet de wijn erbij, voeg de tomatenpuree en een scheut bouillon toe, ** en zet het vuur laag. Laat het vlees langzaam gaar stoven. Eventueel tussendoor extra bouillon toevoegen als het vlees te droog komt te staan.
• Na ongeveer 2 uur de ui, winterwortel, prei, paprika en eventueel nog wat bouillon toevoegen. 15 minuten laten sudderen.
• De witte bonen toevoegen en het geheel goed doorwarmen.
• Serveren met brood of gekookte aardappelen.

Voedingswaarde per persoon (ongeveer)
525 kCal.
42 gram eiwit
30 gram koolhydraten
8 gram verzadigd vet
18 gram enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet
14 gram voedingsvezel

Tips
Deze stoofschotel kunt u ook goed vanaf ** in de oven verder bereiden op 170 C. Dit verminderd het risico op droogkoken.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy