This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Maaltijdsalade van bonte boontjes
Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd
Totale bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten
- Voor de salade

1 Zak gemengde sla van 200 gram
1 Pot haricots verts extra fijn
1 Pot boterboontjes (HAK Fijn selectie)
1 Bakje cherry tomaten van 250 gram
300 gram achterham
4 dikke sneden meergranenbrood

- Voor de dressing
6 eetlepels olijfolie of 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels walnootolie
2 eetlepels wijnazijn
1 Flinke theelepel mosterd
Zout, peper, suiker en Provençaalse kruiden

Bereidingswijze
• Laat de haricots verts en de boterboontjes in een vergiet goed uitlekken.
• Was de tomaatjes en halveer ze.
• Maak in een grote kom de dressing en schep de haricots verts, de boterboontjes en de tomaatjes er voorzichtig doorheen.
• Verdeel de sla over 4 borden. Schep in het midden het boontjes mengsel.
• Rol de ham op en snijdt eventueel in tweeën.
• Verdeel dit over de borden.
• Dien op met het (evt. geroosterde) brood.

Voedingswaarde per persoon
425 kCal
23 gram Eiwit
36 gram Koolhydraten
4 gram verzadigd vet
12 gram enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet
11 gram voedingsvezels

Tips
De ham kan evt. worden vervangen door gerookte kipfilet of gerookte makreel
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy