This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Chili sin carne

Hoofdgerecht voor 4 personen (vegetarisch)

Voorbereidingstijd : 15 minuten
Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten
2 grote potten bruine bonen
300 gram vegetarisch gehakt
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blik gepelde tomaten tomaten
1 groot of 2 kleine blikjes tomatenpuree
Eventueel 2 verse tomaten
4 eetlepels zonnebloemolie (of vloeibaar bakprodukt)
Chilipoeder, peper en zout naar smaak
100 ml Bulgaarse yoghurt
75 gram gemalen 30+ kaas

Bereidingswijze
• Doe de olie in een braadpan. Snipper de ui en pers de knoflook.
• Fruit deze een paar minuten in de olie. Snijdt ondertussen de paprika in fijne reepjes en voeg deze toe. Laat ook een paar minuten fruiten en voeg dan het vegetarische gehakt toe.
• Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen.
• Voeg de bruine bonen en eventueel de verse tomaten toe. Laat goed doorwarmen en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout.
• Dien goed heet op in grote kommen en geef er bulgaarse yoghurt en gemalen kaas bij.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 634 kCal.
48 g eiwit
18 g enkelvoudig- en meervoudig onverzadigde vetzuren
5 g verzadigd vet
60 g koolhydraten
30 g vezels (!)

Tips
- Deze hoeveelheid kan wat veel zijn voor 4 personen maar een restje is heerlijk de volgende dag als vulling voor een wrap. Verdeel daarvoor 4-6 eetlepels van de (warme) chili con carne over een (warme) wrap. Verdeel er ook een handje rauwkost over en rol de wrap op. Direct opeten.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy