This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Zoete worteltjes met schorseneren

Bijgerecht voor 4 personen

Tijd
Totale bereidingstijd : 15 minuten
(Als er gekozen wordt voor verse worteltjes dan is de bereidingstijd 20 minuten langer).

Ingrediënten
1 bos peen of 1 grote pot worteltjes
1 potje schorseneren
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels verse tijm
1 eetlepel heldere honing
Versgemalen peper

Bereidingswijze
- Bij gebruik van verse bospeen: maak deze schoon en kook ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de gare en uitgelekte worteltjes en schorseneren in een kleine braadslee.
- Schep voorzichtig om met de olie, tijm en versgemalen peper.
- Sprenkel de honing eroverheen en laat in de oven in 10 minuten goed heet worden, totdat de honing begint te karameliseren.

Voedingswaarde per persoon
125 kCal
2 gram eiwit
18 gram koolhydraten
1 gram verzadigd vet
4 gram enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet
4 gram voedingsvezel

Tips
- Heel geschikt bij gegrilde lams- of schouderkarbonades die een uur gemarineerd zijn in olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout naar smaak. Serveer met aardappelpuree.
- In plaats van schorseneren kunnen ook asperges worden gebruikt.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy