This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Chutney van sinaasappelworteltjes met gebakken gamba’s

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Ingrediënten
1 pot worteltjes
3 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnippers
12 draadjes safraan
2 el rode wijnazijn)
Sap en rasp van 2 sinaasappels
Gembersiroop naar smaak
Olijfolie
16 gamba’s (uit de diepvries, ontdooid en gepeld)
1 citroen

Bereiden

  • Fruit de sjalotjes zacht en glazig in olijfolie. Voeg knoflook en saffraan toe en laat even meefruiten. Voeg sinaasappelrasp en sap toe, rode wijn azijn, gembersiroop en laat 2-3 minuten indampen tot het stroperis is.
  • Voeg de uitgelekte worteltjes toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het stroperig wordt.
  • Pureer de worteltjes grof met een staafmixer.
  • Verwarm in een wok of koekenpan de olijfolie en bak de bamba’s op middelhoog vuur in ca. 3 minuten gaar.
  • Schep de sinaasappelwortelchutney em de garnalen op een bord en serveer met een schijfje citroen.
Serveren met rijst.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy