This text is replaced by the Flash movie.
Lunch- of voorgerecht: Bietjessalade met witlof en geitenkaas

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
(of hoofdgerecht voor 2 personen)


Tijd
Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten
2 potjes kleine bietjes van HAK of 4 gekookte bieten in blokjes
4 kleine struikjes witlof
200 gram verse geitenkaas
2 eetlepels pijnboompitten
Voor de dressing :
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel rode wijnazijn of balsamico- azijn
4 eetlepels olijfolie
Versgemalen peper

Bereidingswijze
• Rooster de pijnboompitten in een droge, kleine koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren.
• Snijdt de witlof in reepjes en verdeel over 4 bordjes.
• Leg op elk bord ½ potje bietjes.
• Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de bietjes.
• Verdeel hierover de pijnboompitten
• Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel dit over de salade of geef de dressing er apart bij in een bakje.
• Lekker met een stuk grof meergranenbrood

Voedingswaarde per persoon
Energie : 365 kCal.
Eiwit : 11 gram
Koolhydraten : 17 gram
Vet : 28 gram, waarvan verzadigd : 8 gram
Vezels : 5 gram

Tip
Een dubbele hoeveelheid is zeer geschikt als zomerse, snelle hoofdmaaltijd.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy