This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Bloemkoolschotel met kipreepjes en mosterdsaus
Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd
Voorbereidingstijd : 20 minuten
Oventijd : 30 minuten

Ingrediënten
1 grote bloemkool
300 g kipfilet, in blokjes of 300 g kipreepjes
600 g voorgekookte krieltjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zure room
1 eetlepel mosterd
scheutje halfvolle melk
provencaalse kruiden
peper en zout
eventueel 50 gram pittige 20+ kaas

Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 200 C.
• Meng de kipfilet met de olijfolie, de Provençaalse kruiden, peper en zout.
• (Dit kan een paar uur van tevoren)
• Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze 5 minuten. Laat uitlekken in een vergiet.
• Vermeng de zure room met de mosterd en verdun met de melk tot een dunne saus. Peper en zout naar smaak toevoegen.
• Meng in een ovenschaal de bloemkool, de krieltjes, de kipfilet en de mosterdsaus.
• Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de krieltjes en de kipfilet gaar zijn.

Voedingswaarde per persoon (incl. gemalen kaas)
Energie : 345 kCal
Eiwit : 30 gram
Koolhydraten : 33 gram
Vet : 15 gram waarvan verzadigd : 4 gram
Vezels : 9 gram
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy