This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Spaghetti met saus van groene groenten
Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd
: 10 minuten
Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten
300 g (volkoren)spaghetti
1 prei
1 ui
1 teentje knoflook
400 g doperwtjes (pot of diepvries)
1 krop sla, de buitenste bladeren verwijderd
2 eetlepels vloeibaar vet
250 g hamblokjes
100 g zure room of magere kookroom
Peper en zout

Bereidingswijze
• Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Laat de doperwten goed uitlekken. Als u diepvriesdoperwten gebruikt, laat deze dan van tevoren ontdooien
• Snijdt de ui, prei en sla in fijne reepjes.
• Verwarm het vet in een wok en laat ui, prei en knoflook een paar minuten fruiten.
• Voeg de doperwten en de ham toe en warm goed door. Voeg de kookroom toe.
• Voeg op het laatste moment de sla toe, warm goed door maar zorg ervoor dat de sla knapperig blijft.
• Maak de saus op smaak met zout en peper.
• Dien de spaghetti en de saus samen op.

Voedingswaarde per persoon
Energie : 440 kCal.
Eiwit : 26 gram
Koolhydraten : 62 gram
Vet : 16 gram, waarvan verzadigd : 5 gram
Vezels : 15 gram

Tips
Groene pesto past hier prima bij.
Een vegetarische variant is snel gemaakt door de ham te vervangen door feta. Het gerecht bevat hierdoor wel wat meer vet.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy