This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Kidneybonensalade met geitenkaas

Hoofdgerecht voor 2 personen 

Bereidingstijd: 5 - 10 minuten

Ingrediënten
1 kleine pot kidneybonen
Zakje gemengde rauwkost van 150 gram
1 gele paprika
100 g kerstomaatjes
150 g geitenkaas
Citroen/knoflookdressing van :
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- (2 theelepels citroenrasp, mits de citroenen onbespoten zijn)
- 1 theelepel tijm, vers of gedroogd
- 1 flinke teen uitgeperste knoflook
- Zout, versgemalen peper en een snufje suiker

Bereidingswijze
• Laat de kidneybonen goed uitlekken in een vergiet.
• Maak ondertussen de dressing en snijdt de paprika in dunne reepjes en de kerstomaatjes in tweëen.
• Meng de kidneybonen met de rauwkost, de paprika, de kerstomaatjes en de dressing.
• Verkruimel de geitenkaas erover en dien op. Serveer er eventueel grof boerenbrood bij.

Voedingswaarde per persoon
Energie : 435 kCal.
Eiwit : 21 gram
Koolhydraten : 22 gram
Vet : 35 gram, waarvan verzadigd 10 gram
Vezels : 11 gram


Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy