This text is replaced by the Flash movie.
Lunch-, voorgerecht of tussendoor: Wortelsoep met mandarijn
Lunchgerecht, voorgerecht of tussendoortje, geschikt voor 2 soepkommen

Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten
Klein potje wortelen, goed uitgelekt
½ liter groente- of kruidenbouillon (van een blokje)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje
Sap van 2 mandarijnen
2 eetlepels pijnboompitten
Peper en zout

Bereidingswijze
Snijd het sjalotje heel fijn en fruit het even aan in de olijfolie. Voeg de bouillon en de worteltjes toe en breng aan de kook.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Pureer de soep met de staafmixer, in de keukenmachine of in de blender. Voeg het mandarijnensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer de soep met de pijnboompitten en wat peterselie of basilicum

Voedingswaarde per persoon
Energie : 205 kCal.
Eiwit : 3 gram
Vet : 17 gram, waarvan verzadigd 2 gram
Koolhydraten : 10 gram
Vezels ; 5 gram

Tips
Deze soep is een heel geschikt voor kinderen als ze in de winter (koud) uit school komen.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy