This text is replaced by the Flash movie.
Tussendoortje/dessert: Worteltaart met rozijnen en gember

Tussendoortje of dessert, 12 taartpunten

Benodigdheden
1 potje wortel
125 g boter
140 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
150 rozijnen
2 volle eetlepels bakgember

Bereiden
Verhit de oven voor op 150 °C.
Vet een bakvorm van 20-23 cm in. Leg bakpapier op de bodem.
Giet de worteltjes af en pureer ze tot moes.
Mix de boter en suiker tot crème.
Voeg een voor een de eieren toe en mix tot ze opgenomen zijn in het botersuikermengsel.
Giet eventueel nog wat vocht van de wortelen en roer de wortelpuree door het beslag.
Schep de bloem, rozijnen en gember voorzichtig door het deeg.
Vul de bakvorm en bak de worteltaart 90-95 minuten of tot een satéprikker er droog uitkomt.
Laat de vorm 15 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm.

Voedingswaarde van 1 taartpunt
Energie: 250 kcal,
Eiwit: 4 g
Vet:  10 g vet waarvan 6 g verzadigd,
Koolhydraten: 37 g
Vezel: 2 g

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy