This text is replaced by the Flash movie.
Tussendoortje/dessert: Rabarberkruimeltaart

Tussendoortje of dessert, 12 taartpunten

Benodigdheden
200 g basterdsuiker
300 g zelfrijzend bakmeel
180 g boter
1 tl kaneel
1 ei
1 potje verwenfruit rabarber
100 g witte amandelen, grof gehakt

Bereiden
Verhit de oven voor op 175 °C.
Vet een bakvorm van 23 cm in en leg bakpapier op de bodem. Nog handiger is een siliconenbakvorm.
Snij met messen de bloem, suiker, kaneel, boter en ei tot kruimeldeeg. Druk de helft van het deeg in de bakvorm.
Verdeel de rabarber over het deeg.
Meng de rest van het deeg met de amandelen.
Verdeel de amandelkruimels over de rabarber.
Zet de rabarberkruimeltaart 45-50 minuten in de oven of tot een satéprikker er droog uit komt.
Laat de taart 15 minuten afkoelen en haal het dan uit de vorm. (bord erop, omdraaien, mooi bord op de onderkant en weer omdraaien)

Voedingswaarde van 1 taartpunt
Energie: 330 kcal
Eiwit: 5 g
Vet: 18 g vet waarvan 8 g verzadigd
Koolhydraten: 39
Vezels: 2 g

Tip
voor een snel toetje doe je de rabarber in een vuurvaste schaal. Maak de helft van het deeg en kruimel dit over de rabarber. 20 minuten in een hete oven tot de kruimellaag lichtbruin is. Serveer met vanillevla of ijs. Een supertoetje wordt het wanneer je de rabarber mengt met een doosje aardbeien in stukjes. Dit kan de oven in met de kruimellaag maar kan ook zo bij de vanillevla of yoghurt.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy