This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Frittata met spinazie en ricotta

Bijgerecht, 12 punten

Benodigheden
1 ui of 2 sjalotjes, fijngehakt
2 el olijfolie
1 potje spinazie
6 eieren
3 el Parmezaanse kaas
1 bakje ricotta
zout en versgemalen peper

Bereiden
• Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
• Fruit de ui enkele minuten in een de olijfolie.
• Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten mee.
• Roer de ricotta los met wat peper en zout en de parmezaanse kaas.
• Roer de eieren erdoor maar roer niet te lang.
• Voeg het eimengsel toe aan de spinazie met uit. Roer omscheppend door elkaar.
• Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat 20-30 minuten stollen.

Voedingswaarde per portie van 75 g
Energie: 95 kcal
Eiwit: 7 g eiwit
Vet: 7 g waarvan 1 g verzadigd
Koolhydraten: 1 g 
Vezel: 1 g

Tip
voor een pittiger frittata kun je de Parmezaanse kaas vervangen door feta of geitenkaas.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy