This text is replaced by the Flash movie.
Dip of broodspread: Tuinbonendip met salie
Dip of broodspread

Benodigdheden
1 potje tuinbonen
4 el olijfolie
6 salieblaadjes
1 sjalotje
zout en versgemalen peper
2,5 el parmezaanse kaas

Bereiden
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een pannetje en fruit de sjalot en de salieblaadjes.
Vis de salieblaadjes uit de olie wanneer ze knapperig zijn.
Voeg olie met sjalotje en 2 salieblaadjes aan de tuinbonen toe en pureer ze tot moes. Voeg evt. een scheutje water toe zodat een dikke dip ontstaat.
Meng 2 el parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Doe de dip in een leuk schaaltje.
Snij de rest van de salie in grove stukjes en strooi ze met de rest van de kaas over de dip.

Voedingswaarde per eetlepel (25 g):
Energie: 40 kcal
Eiwit: 1 g
Vet: 3 g waarvan 1 g verzadigd
Koolhydraten: 1 g
Vezel: 1 g

Tips
Houd je niet zo van tuinbonen? Vervang een deel of alles door doperwten.
De tuinbonen kun je ook dubbel doppen. Dan wordt de dip iets sterker van smaak en de kleur groener.
Met doperwten en tuinbonen is munt ook een lekkere combinatie. Vervang de salie door 2 el munt. Voeg de munt met de kaas toe aan de puree.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy