This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Rode bietjes met gegratineerde jonge geitenkaas en gemixte salade

Bijgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten
1 pot rode bietjes (720 ml), uitgelekt
2 eetl. appelstroop
2 eetl. balsamico azijn
200 g jonge zachte geitenkaas, in stukjes gesneden
2 el. kappertjes, afgespoeld met koud water
100 g gemixte sla van rucola en veldsla

Bereidingswijze

  • Laat de gril voorverwarmen
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de bietjes op hoog vuur tot ze licht geroosterd zijn.
  • Draai het vuur laag en voeg de appelstroop en de balsamico azijn toe. Laat de bietjes ca. 3 minuten stroperig worden.
  • Doe de bietjes in een ovenschaal en leg de stukjes geitenkaas er op.
  • Gratineer de geitenkaas in ca. 8 minuten onder de gril tot ze een lichtbruin kleurt.
  • Verdeel de slablaadjes over 4 bordjes, schep de bietjes erbij en verdeel de kappertjes er over.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy