This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Bloemkoolcurry met linzen
Bijgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd : 10 minuten
Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten
1 flinke bloemkool
1 blikje linzen
2 eetlepels currypasta
1 flinke ui
2 rode paprika’s uit pot
2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Snij ondertussen de ui in smalle reepjes en laat die in de zonnebloemolie licht kleuren. Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in dunne reepjes of in blokjes. Voeg die aan de uien toe als de ui begint te kleuren. Laat de paprika twee minuten meebakken met het uimengsel. Voeg currypasta toe en eventueel wat vocht (bouillon, water, witte wijn) als de currypasta erg droog is. Voeg de linzen toe. Giet de bloemkool af en voeg toe. Meng het geheel en warm goed door. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Voedingswaarde per persoon
Energie:140 kCal.
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vet: 7 gram, waarvan verzadigd 1 gram
Vezels: 6 gram

Tips
Lekker met kipfilet die in een indiase saus is klaargemaakt en pappadums of rijst.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy