This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Hongaarse zuurkoolschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd :
Voorbereidingstijd : 15 minuten
Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten
• 2 potjes zuurkool (370 ml), uitgelekt
• 300 g kipfilet, in blokjes
• 150 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
• 1 puntpaprika, in kleine reepjes
• 1 pak gezeefde tomaten
• 2 uien, fijngehakt
• 1 grote vleestomaat
• 1 potje crème fraiche (125 ml)
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 3 eetlepels zoete paprikapoeder (hongaarse of edelsüss)

Bereiding
Fruit de uien 2 minuten in de olie. Voeg de kipfilet, de paprika en de kastanjechampignons toe en bak deze een minuut of 3 mee. Voeg de zuurkool, de gezeefde tomaten, de crème fraiche en paprikapoeder toe. Breng aan de kook en laat een half uur sudderen. Snijdt de vleestomaat in kleine stukjes en voeg toe. Laat nog 10 minuten zachtjes sudderen. Dien op met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.

Voedingswaarde (zonder rijst of aardappelen)
Energie: 350 kCal.
Eiwit: 13 gram
Vet: 24 gram, waarvan verzadigd 10 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vezels: 8 gram

Tip
- Dit recept kan heel makkelijk een dag van tevoren worden klaargemaakt.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy