This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Snelle andijvieschotel met kaas en ei

Hoofdgerecht vegetarisch voor 1 persoon

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
• 1 potje andijvie, goed uitgelekt (of 300 g verse andijvie)
• 1 sjalotje
• 2 (kastanje)champignons, in kleine stukjes
• 50 g cherrytomaatjes, in kleine stukjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 25 g gemalen oude kaas of blauwe kaas
• 1 ei
• peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de andijvie uitlekken. Snipper ondertussen het sjalotje en laat even fruiten in de olijfolie. Voeg tomaat en champignons toe. Laat een minuutje fruiten en voeg de andijvie toe. Warm goed door, roer vervolgens de kaas er doorheen.
Doe het geheel in een klein ovenschaaltje, maak in het midden een holletje en breek het ei erin.
Zet in de oven tot het ei gestold is.
Lekker met een gepofte aardappel of volkoren(stok)brood.

Voedingswaarde
Energie: 300 kCal.
Eiwit: 17 gram
Vet: 23 gram. Waarvan verzadigd 7 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vezels: 14 gram

Tips
- Dit gerecht kan ook goed gemaakt worden met spinazie.
- Bij het gebruik van verse spinazie of verse andijvie : ga uit van 300 gram.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy