This text is replaced by the Flash movie.
Lunchgerecht/tapas: Hartige kidneybonenschotel
Lunchgerecht of tapas voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
• 1 pot rode kidneybonen (370 ml)
• 1 rode paprika, in kleine fijne reepjes gesneden
• 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en klein gesneden
• 100 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 middelgrote ui, heel fijn gehakt
• 2 flinke tenen knoflook, uitgeperst
• 2 theelepels zoete paprikapoeder
• Zout, peper en basilicum (voor garnering)

Bereiding
Verwarm de olijfolie in een stevige braadpan en voeg de ui, knoflook, ontbijtspek en paprika toe. Voeg na 5 minuten de kidneybonen en de paprikapoeder toe. Laat op zacht vuur een kwartier sudderen.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met knapperig grof gesneden brood of stokbrood.


Voedingswaarde (zonder brood) per persoon
Energie: 85 kCal.
Eiwit: 13 gram
Vet: 18 gram, waarvan verzadigd 5 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vezels: 8 gram

Tips
- Van oorsprong is dit een spaans tapa recept. Daarin worden de bonen met een vork fijngeprakt en daarna nog een keer opgebakken. Er geldt dat het gerecht lekkerder wordt als het een paar keer is opgebakken.
- Dit gerecht kan ook worden gemaakt met bruine bonen. Die zijn van zichzelf al wat zachter zodat prakken achterwege kan blijven.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy