This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Ovenschotel van schorseneren met kaassaus
Bijgerecht voor 2 personen

Tijd
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 20 minuten in de oven

Benodigdheden
• 500 gram schorseneren (of een pot schorseneren (370 ml)) 
• citroensap
• 25 gram boter of margarine
• 20 gram bloem (dat is een flinke eetlepel)
• 1,5 dl magere melk
• 2 eetlepels gemalen (30+) kaas

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak de schorseneren schoon, snijdt ze in stukken van 5 cm en bewaar ze in water met citroensap, want ze verkleuren snel.
Kook de schorseneren in ruim water en voeg een scheutjes melk toe (dit is ook om de kleur te behouden)
Maak ondertussen een bechamelsaus van de boter, bloem en melk. Voeg de gemalen kaas op het laatst toe.
Giet de schorseneren af en doe ze in een ovenschaaltje.
Giet de bechamelsaus erover en zet in de oven.
Doe er eventueel nog een beetje gemalen kaas op.
Het gerecht is klaar als de saus begint te kleuren.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 340 kCal.
Eiwit: 10 gram
Vet: 15 gram, waarvan verzadigd 3 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vezels: 3 gram

Tip
Dit gerecht kan ook goed met bloemkool of prei worden gemaakt.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy