This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Zoete aardse kikkererwten met rucola
Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten
• 500 gram zoete aardappel, ongeschild
• 200 gram kikkererwten, rauw gewogen of een grote pot kikkererwten
• 1 kleine ui of sjalot
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 1 kleine ui en 1 teentje knoflook
• 100 gram feta, in kleine blokjes
• 50 gram rucola
• 2 eetlepels olijfolie
• Peterselie
• zout

NB. : Gebruik een hoge braadpan, anders springen de kikkererwten uit de pan.


Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snij ze in blokjes.
Kook de aardappel ca. 10 minuten in gezouten water tot de blokjes gaar zijn.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in de braadpan tot ze lichtbruin kleuren.
Haal ze uit de pan als ze klaar zijn en laat afkoelen.
Verhit de olijfolie, het uitje en de knoflook in de braadpan. Laat 2 minuten fruiten en voeg de kikkererwten toe.
Voeg de aardappel toe en dan de kikkererwten. Verhit op halfhoog vuur tot alles door en door warm is. Haal van het vuur, doe het gerecht in een platte schaal en strooi de feta, de pijnboompitten, de rucola en de peterselie eroverheen. Serveer direct.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 435 kCal
Eiwit: 17 gram
Vet: 19 gram, waarvan verzadigd 5 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vezels: 10 gram

Tips
Je kunt evt. ook nog een paar tomaten in kleine blokjes toevoegen aan het gerecht.
Lekker met een frisse komkommersalade.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy