This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht/relish: Bietenchutney

Bijgerecht/relish 

behorend bij Captain's dinner (HAK-versie)

Tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten
• 2 grote bieten (of 1 grote pot bieten(720 ml) uitgelekt)
• 1 middelgrote ui, heel fijngesneden
• 1 Spaanse peper, eventueel zonder zaadjes om het minder scherp te maken
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 50 gram bruine basterdsuiker
• ½ dl rode wijnazijn

Bereidingswijze
Snij de bieten in kleine stukjes en doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje met een dikke bodem.
Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur staan totdat de bietjes gaar zijn. Bij gebruik van bietjes uit pot: hou ongeveer 30 minuten aan. Roer af en toe goed door en voeg wat vocht (azijn of water) toe als de chutney te dik dreigt te worden.
De chutney kan zowel warm, lauwwarm als koud worden gegeten en is in de koelkast ongeveer 1 week houdbaar.

Tips
• Als u winterbieten gebruikt houdt dan rekening met een lange re bereidingstijd. Zomerbieten hebben minder tijd nodig om gaar te worden.
• Deze chutney is ook heerlijk bij gehaktballetjes of een kippenpootje

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy