This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Captainīs dinner (HAK versie)
Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd
Bereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd chutney (dag van tevoren): 2 uur

Ingrediënten
• 300 gram gedroogde kapucijners (voor de weektijd zie de verpakking)
• 150 gram magere ham, in kleine blokjes gesneden
• 150 gram tartaar, aangemaakt met peper, zout, paprikapoeder, tabasco en worcestershiresaus, in balletjes
• 2 eetlepels paneermeel
• 400 gram uien
• 4 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
• 1 pot appeltjesmoes, 370 ml (HAK)
• snackaugurkjes met rode peper (HAK)
• piccalilly (HAK)
• zilveruitjes (HAK)
• bietenchutney (zie apart recept. Deze bij voorkeur 1 of enkele dagen van tevoren maken)

Bereidingswijze
Bereid de kapucijners volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de hamblokjes zachtjes uit in 1 eetlepel olie. Laat uitlekken op keukenpaper
Rol de tartaarballetjes door het paneermeel en bak ze in 1 eetlepel olie.
Snijdt ondertussen de uien in dunne ringen. Fruit ze in de olie, doe het deksel op de pan en laat ze zo’n 15 minuten op een heel klein pitje staan.
Doe de appeltjesmoes, de snackaugurkjes, de piccalilly en de bietenchutney in schaaltjes.
Dien de kapucijners op met de hamblokjes, de tartaarballetjes,de uien en de overige ingrediënten.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 530 kCal.
Eiwit: 34 gram
Vet: 15 gram, waarvan verzadigd 3 gram
Koolhydraten: 59 gram
Vezels: 19 gram

Tips
Dit gerecht is heel geschikt om voor grote groepen te maken. Het ziet er ook gezellig uit met al die schaaltjes.
Dit is een vrij zwaar, winters gerecht. Geef fruit als nagerecht.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy