This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Captainīs dinner (originele versie)
Hoofdgerecht voor 4 personen

Tijd
Weektijd kapucijners: zie verpakking
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
• 300 gram gedroogde kapucijners
• 300 gram spekblokjes
• 500 gram uien
• 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
• augurken, piccalilly en mosterd

Bereidingswijze
Bereid de kapucijners volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de spekblokjes zachtjes uit in hun eigen vet.
Snijdt ondertussen de uien in dunne ringen.
Fruit ze in de olie, doe het deksel op de pan en laat zo’n 15 minuten op een heel klein pitje staan.
Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Dien de kapucijners op met de spekblokjes, de uien, augurk, piccalilly en mosterd.

Voedingswaarde per persoon
Energie: 614 kCal.
Eiwit: 35 gram
Vet: 35 gram, waarvan verzadigd 14 gram
Koolhydraten: 41 gram
Vezels: 19 gram

Tips
• Dit is een gerecht met vrij veel verzadigde vetten, bekijk daarom ook de HAK- versie.
• Dit is een vrij zwaar, winters gerecht. Geef fruit als nagerecht.
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy