This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Veldertjes met kip en pesto

Hoofdgerecht: voor 4 personen

Tijd:
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
4 lente-uitjes
400 g kipfilet
1 bakje champignons (250 gram)
1 pot HAK Veldertjes (jonge kapucijners) à 680 gram
1 eetlepel (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 potje pesto (ca. 190 gram)
zout en (versgemalen) peper

Bereidingswijze:
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen, de champignons in schijfjes en de kip in blokjes.
Laat de veldertjes in een zeef uitlekken.
Verhit de olie in de wok, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de champignons toe en bak deze gaar in ca. 3 minuten. Voeg daarna de pesto en veldertjes toe en verwarm deze, af en toe
omscheppend, ca. 5 minuten. Schep tenslotte de lente-ui ringetjes erdoor en verwarm nog enkele minuten deze mee in het geheel. Eventueel naar eigen smaak zout en (versgemalen) peper toevoegen.
Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met macaroni en een groene salade. Of gewoon met gekookte/gebakken
aardappelen of rijst.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën p.p.: 512 kcal.
Categorie: Calorie-arm

Tip:
Om het aantal calorieën te verlagen, kunt u ook minder pesto in het gerecht doen. Bijvoorbeeld voor de smaak 3 eetlepels, waardoor u het totaal aantal calorieën terugbrengt naar 372 voor 1 persoon.
1 eetlepel pesto is 87 kcal.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy