This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Kalkoenfilet met peultjes en doperwten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

250 gram peultjes
1 pot doperwten (720 ml), uitgelekt
3 bosuitjes
150 gram taugé
1 sinaasappel
400 gram kalkoenfilet
2 dl bouillon
3 eetlepels ketjap
2 tl gemberpoeder
3 eetlepels olie
peper, zout

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Was de peultjes en snijd de puntjes er af.
  • Was de sinaasappel goed en rasp de schil. Pers de sinaasappel vervolgens uit.
  • Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verwarm de olie en bak hierin de kalkoen bruin.
  • Bak de bosuitjes mee en voeg de sinaasappelrasp en de gemberpoeder toe.
  • Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap, de ketjap en de bouillon toe en stoof de groente en de kalkoen in 5-7 minuten gaar.
  • Was de taugé en warm dit kort mee.

Serveren met rijst.

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy