This text is replaced by the Flash movie.
Hoofdgerecht: Ovenschotel van boerenkool, aardappelen en ham

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 45 min.

Ingrediënten
750 g aardappels
600 g boerenkool
1 el olie
1 ui
1 doosje champignons (250 g)
200 g hamblokjes
50 g rozijnen
2 el Ketjap
2 el zilveruitjes
100 g taugé
1 rode paprika
Peper en zout

Bereiden

  • Schil de aardappels, snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de paprika in reepjes.
  • Breng aardappels en boerenkool aan de kook, voeg eventueel wat zout toe en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar koken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet eventueel het overtollige vocht af en stamp het door elkaar. Schep de zilveruitjes erdoor.
  • Verwarm ondertussen de olie en bak de ui hierin glazig. Voeg champignons en paprika toe en bak het enkele minuten samen. Schep dan de rozijnen, taugé en de ketjap er door.
  • Schep de helft van de stamppot in een ovenschotel, Leg hierop het ham/groentenmengsel. Daarop de andere helft van de stamppot
  • De schotel ongeveer 20 minuten in de oven zetten.

 

Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy