This text is replaced by the Flash movie.
Bijgerecht: Roergebakken spinazie met knoflook en tomaat
Bijgerecht voor 4 personen

Voorbereidingstijd : 5 minuten
Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten
480 g bladspinazie (pot) of 1 – 1 ½ kilo gewassen verse spinazie
1 bakje cherry tomaten, in 2-en gesneden.
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
4-6 ansjovisfilets

Bereidingswijze
• Was de verse spinazie en laat het goed uitlekken.
• Verhit de olie in een wok of braadpan.
• Voeg de knoflook en de ansjovis toe en laat dit ongeveer 3 minuten fruiten tot de ansjovis vrijwel gesmolten is.
• Voeg de tomaten toe en bak deze 2 minuten mee.
• Zet het vuur hoog en voeg de spinazie in gedeeltes toe.
• Laat de spinazie een paar minuten meebakken, onder voortdurend roeren.
• Maak op smaak met peper en zout.

Tip
Uit de spinazie komt soms veel vocht. Als het gerecht te vochtig is kunt u op het eind wat paneermeel of een fijngemaakte beschuit toevoegen

Voedingswaarde per persoon
130 kilocalorieën
10 gram eiwit
5 gram koolhydraten
1 gram verzadigd vet
7 gram enkelvoudig en meervoudig onverzadigd vet
14 gram voedingsvezel
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy