This text is replaced by the Flash movie.
Dip of broodspread: Spread van witte bonen met rozemarijn
Dip of broodspread

Benodigdheden
1 potje witte bonen
4-5 el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
2 el rozemarijnnaaldjes
1 scheutje rode wijnazijn
zout en versgemalen peper

Bereiden
Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie en fruit de knoflook zachtjes.
Rits 1 el naaldjes rozemarijn van een takje. Kneus de rozemarijn en voeg het toe aan de knoflook. Fruit even mee en zet het vuur uit.
Hak 1 el rozemarijnnaaldjes fijn en meng het met de rest van de olie.
Prak de bonen met een aardappelstamper.
Vis de knoflook en rozemarijn uit de olie en roer het door de bonen.
Voeg rode wijnazijn toe en eventueel een scheutje water zodat een smeuïge spread ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de spread over in een leuk kommetje en giet de rozemarijnolie erover.

Tip
Verdun de wittebonenspread evt. met bouillon en je hebt een Toscaanse pastasaus voor door pappardelle.

Voedingswaarde per eetlepel (25 g):
Energie: 55 kcal
Eiwig: 1 g
Vet: 4 g waarvan 1 g verzadigd
Koolhydraten: 39 g koolhydraten
Vezel: 2 g
Stuur uw favoriete groenterecept in.
De mogelijkheden om met groenten te variëren zijn eindeloos!
Weet u een lekker recept waar veel groente in zit en wilt u ook anderen hiermee inspireren?
Stuur het naar ons toe via het reactieformulier en wij plaatsen het op de website.
Snelkeuze
Groenten
Nutriënten
Blijf op de hoogte van nieuws en recepten.
© Copyright 2007/2008. HAK Groente Instituut. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy